Hoe maken we onze eigen vulkaan? - Opstart project

Hoi allemaal,

We willen jullie graag laten zien hoe we een project opstarten.

Eerst en vooral hebben we een korte brainstorm over wat we allemaal zouden willen doen en weten over een voorgesteld project in de sprokkelweek. Dan elimineren we waar we niet zoveel over kunnen bedenken. De projectvoorstellen die dan nog over zijn, daar stemmen we op.
Elke kleuter kreeg 2 stemschijfjes. Deze keer konden ze kiezen tussen vulkanen, robots, boeken en treinen. Ze konden kiezen om 2 schijfjes op hetzelfde project in te zetten of om op 2 projecten 1 schijfje te leggen.

voorbeeld van een korte brainstorm

Het project rond vulkanen kreeg de meeste stemmen.

Daarna stelden we onze projectvragen op.

Wat willen we te weten komen? (hoofd)


Wat willen we doen? (handen)Hoe willen we ons voelen? Hoe willen we zijn?

Dit project zullen we proberen een leeuw te zijn. De leeuw komt met ideeën, neemt de leiding, geeft anderen richtlijnen.

Afbeeldingsresultaat voor leeuw axenroos

Daarna komt Tim De Woordspin uit het taalkastje gekropen. Hij wil graag weten welke woorden we al kennen over ons project. Hij leert ons gaandeweg ook nieuwe woorden. Samen stellen we een woordweb op. Woorden als 'geiser' en 'aardkorst' lazen we in een informatief boek over vulkanen en kregen ook een plaatsje in ons woordweb.We maakten ook al een planning hoe we tot ons eindproduct kunnen komen. Als we onze eigen vulkaan gebouwd hebben, nodigen we jullie graag uit voor een toonmoment. Wanneer dat is, hangt af van onze 'vorderingen'. SPANNEND!

 Tot snel!