Piraten en prinsessen

Dag mama, dag papa,

Het is helaas al even geleden dat ik een bericht op onze blog postte, maar hier ben ik dan met de foto's van het project rond piraten en prinsessen.

Tijdens ons project leerden we piraat Paco kennen. Piraat Paco was tot over zijn oren verliefd op Prinses Prieeltje, er was echter één probleem; zij woonde op een ander eiland dan hij.
Daarom probeerde hij samen met zijn vriendinnetje Pipa Papegaai en de kleuters naar haar te reizen.

We bedachten dat we best een boot konden maken, maar voor dat kon, moesten we eerst weten welke materialen we konden gebruiken. De boot mocht natuurlijk niet ondergaan! Daarom leerden we over drijven en zinken.


Daarna gingen we aan de slag en knutselden we onze eigen boten, die we dan natuurlijk ook testten.


We hadden nu wel een boot, maar we wisten nog steeds niet precies waar Paco naartoe moest varen. Daarom knutselden we verrekijkers.


We maakten de weg vanop het strand naar de zee vrij. Er mochten natuurlijk geen gaten in de boot zitten door de schelpen in het zand. We haalden de schelpen weg a.d.h.v. taalspelletjes.
vb. Pi-ra-ten-schip: 4 woordstukjes, dus mochten er 4 schelpen weg.


Eindelijk waren we klaar om te vertrekken. En dan plots... Waren we Pipa kwijt! Gelukkig hadden we foto's van plaatsen waar ze die dag geweest was. Overal zochten we, tot we haar vonden boven aan de mast van ons zelfgeknutselde piratenschip!


Onderweg naar het eiland van Prinses Prieeltje kwam Piraat Paco een zeemeermin tegen die hem de raad gaf een zelfgemaakt cadeautje te geven aan zijn lieve Prieeltje. Dus knutselden we glitterschelpen voor Prinses Prieeltje.



Het eiland kwam in zicht en we zagen de torens van het kasteel met de kantelen!


 
 Eindelijk was Piraat Paco aangekomen op het eiland van Prinses Prieeltje, maar toen ridders van het kasteel hem zagen, dachten ze dat hij een gemene piraat was, zoals Kapitein Roodbaard uit ons liedje! Ze begonnen te schieten met katapulten! Wij knutselden ook onze eigen katapulten.


 Gelukkig leerden we ook de kanonskogels en stenen uit de katapulten te ontwijken! We verstopten ons achter alles wat we maar konden vinden!


En zo geraakte Piraat Paco bij zijn lieve Prinses Prieeltje en gaven ze een groot feest! Een gemaskerd bal!


Niet alleen Piraat Paco gaf een feestje, ook Mats, Febe en Lex hadden reden om te vieren! Bedankt voor de leuke originele en vooral heerlijke traktaties! HIEP HIEP HOERA!




Voor meer foto's van dit project kan je hier klikken.