Opera: Hoe maken we een show?

Op de eerste dag van ons project namen we de bus richting Gent. Daar namen we de volgende bus richting de opera. Nog een klein stukje stappen en dan zagen we twee hele grote deuren! Aan de binnenkant was de opera helemaal versierd met goud en spiegels en rood fluweel! Overal hingen grote schilderijen, zelfs het plafond was beschilderd!


We kregen een rondleiding en mochten in de zaal gaan zitten en zelfs op het podium staan!
Daarna namen we de bus terug naar school en kon het brainstormen over ons nieuwe project beginnen!We wilden vooral leren over muziekinstrumenten en ballet. Van de mensen van de opera hadden we tickets gekregen, mooie balletposters en een cd met operamuziek. Die kwamen al meteen van pas! De balletposters en muziek gebruikten we in onze ballethoek. Wie graag naar de balletdansers kwam kijken, kon een ticket kopen aan onze inkom.Voor de muziekliefhebbers waren er verschillende hoeken met instrumenten. Een hoek met slag- en schudinstrumenten, eentje met blaasinstrumenten, een met snaarinstrumenten  en een met toetsinstrumenten.


Toen we ontdekten hoeveel talent er in onze klas zat, kregen we een goed idee! We maken een kerstshow en iedereen mag komen kijken! Samen met leefgroep I zouden we geld inzamelen voor de warmste week van Music For Life! Maar… hoe maak je nu eigenlijk een show?
 
Gelukkig waren er heel wat mama’s en papa’s, broers en zussen die ons konden helpen! We kregen verschillende muzikanten en dansers over de vloer en mochten ook hier en daar eens zelf proberen. 

 
Zo leerden we steeds meer over hoe je een show kan maken en ook meer over de verschillende soorten instrumenten. We konden zelfs muziekinstrumenten geblinddoekt herkennen!We maakten niet alleen muziek met instrumenten, maar ook met onze stem! Sinterklaasliedjes bijvoorbeeld! Sint en zijn Pieten waren onder de indruk! We kregen spelletjes voor in de klas en heerlijke speculaasjes! Wat moesten we lachen met die gekke Piet die de hele tijd zei ‘Un dos tres, potje mayonaise!’Toen Sint weer in Spanje zat, was het tijd om onze kerstboom te zetten. Balletjes erin, slingers erin, lichtjes erin en klaar! Tot plots… Onze lichtjes stuk waren! We namen onze elektriciteitsdoosjes en probeerden zelf een lampje te laten branden. We volgden het stappenplan en toen we op de schakelaar drukten brandde Rudolfs neus!


Voor onze show hadden we een mooi decor nodig. Een kerstboom hadden we al, maar dat was nog niet genoeg… We maakten ballerina’s uit papier en hingen die op in de zaal. We hingen lichtjes en doeken op. Ziezo, de zaal was klaar! Maar wat is een show zonder publiek? We maakten inkomkaarten met een kerstboom op voor iedereen die kwam kijken. Met die kaart kon iedereen een stukje taart krijgen met een kopje koffie en natuurlijk een spetterend optreden! We oefenden en oefenden en oefenden nog meer! En dan was het eindelijk de dag van onze kerstshow… Hopelijk heeft iedereen ervan genoten!

En alsof het bezoek van de Sint en onze kerstshow nog niet feestelijk genoeg was, hielden we ook nog een kerstfeestje en vierden we 4(!) verjaardagen!
Hiep hiep hoera voor Aline, Annelinde, Daan en Kenan!

 
Voor alle foto's van ons project kan je hier klikken.