Wolven: Is de grote boze wolf echt zo boos?

Dag mama, dag papa,

Ahoeeeeee! We hebben er een heel interessant project op zitten! Deze keer kozen de kleuters voor een project rond 'Wolven'.

We zochten allerlei info op over wolven. We keken in boeken, op internet, naar filmpjes en er kwam zelfs een echte boswachter op bezoek! Zo probeerden we een antwoord te vinden op al onze vragen.

Is een wolf echt groot?
Is een wolf gevaarlijk?
Zijn er wolven in Wetteren?
Wat eet een wolf?
Waarom huilt een wolf?
...

Elke dag leerden we iets bij en elke dag hadden we meer vragen! Uiteindelijk vonden we een antwoord op al onze vragen. Wij denken dat we bijna alles weten over wolven nu! Maar mama's en papa's, weten jullie wel zo veel over wolven? Op Smartschool kan je onze *Wolvenquiz* vinden met daarin alles wat we te weten zijn gekomen.

We leerden dat wolven huilen naar elkaar om elkaar terug te vinden in een groot bos. Dat probeerden we eens uit op ons schoolterrein. Juf verstopte zich en huilde als een wolf, wij probeerden haar te vinden. Dat lukte heel goed! Daarna probeerden we het zelf ook een keer. En elke keer vonden alle wolfjes hun roedel terug!

We leerden ook onze derde letter dit schooljaar. Na de 'S' van school en schatje en scheetje leerden we de 'B' van BOE! en bang en bibberen. Nu leerden we de 'W' van wolf en water en weten en wat en waarom en waar en wie! Deze woordjes hadden we verder ook nodig om onze quiz te maken en onze projectvragen op te lossen, maar ook om de wolvensprookjes te bespreken.

'Wie doet er mee in het verhaal?'
'Wat gebeurt er?'
'Waar gebeurt het?'

We lazen veel prentenboeken over wolven en ook enkele bekende sprookjes zoals Roodkapje, De wolf en de 7 geitjes en De 3 biggetjes. Na elk verhaaltje bespraken we wat er nu echt kan en wat fantasie is. We probeerden net als de wolf allerlei spulletjes weg te blazen. We leerden groepjes maken van 3 met de 3 biggetjes en groepjes van 7 met de 7 geitjes. De 7 kleine geitjes verstopten zich voor de boze wolf en dat mochten wij ook doen, juf speelde de grote boze wolf!

Leahs opa kwam op bezoek. Hij is een boswachter en had zijn echte boswachtersuniform aan, met hoed en alles erop en eraan! Hij vertelde ons nog meer over wolven en ook over andere dieren en planten! Bedankt om langs te komen, we hebben veel bijgeleerd!

Veel geluk met de quiz! Misschien leer je net zoveel bij als wij!

Voor foto's van ons projectje kan je hier klikken:

https://photos.app.goo.gl/8X6GH8Iqlv3v9kmH3