Griezelen: Wat helpt tegen bang zijn?

Dag mama, dag papa,

We hebben tijdens ons project rond Halloween ons vooral afgevraagd wat er griezelig is en of we nu echt bang moeten zijn van de Eurekaspoken...We ontdekten dat lichtjes in het donker ervoor zorgden dat we ons veiliger voelden, we maakten een spokenspray om de spoken op een afstandje te houden en op het Halloweenfeest verjaagden we alle Eurekaspoken!

We maakten patronen van halloweenspulletjes. Een heksenhoed - een pompoen - een heksenhoed  - een pompoen - ... We gingen naar de heksenwinkel om de ingrediënten voor een stankdrankje te kopen. In de heksenhoek volgden we het recept en maakten we nog allerlei andere toverdrankjes! We knutselden spookjes van stof en ontdekten dat we moeten samenwerken om stof te knippen. We maakten ook nog spoken van papieren zakdoekjes en ook van wol! We prikten raampjes in een spookkasteel en scheurden spookjes uit wit papier. We speelden een spinnenspel, tekenden spinnenwebben en maakten een reuzegroot web in onze kring!

Omdat we er nog steeds niet genoeg van kregen, besloten we een klein griezelfeestje te houden met onze zelfgemaakte griezelsnacks! We maakten spookcakejes, mummiebroodjes en dronken toverdrank! Zo ontdekten we dat bakpoeder ervoor zorgt dat cake kan rijzen (en nee niet, op reis hé!) en ook dat geel fruitsap met blauwe kleurstof een groene toverdrank geeft en geel fruitsap met rode kleurstof een oranje! We toverden met crêpe-papier en water nog veel meer gekleurde toverdrank! Van lichtblauw tot pikzwart! Die drankjes konden we natuurlijk niet opdrinken.

Het was een echte feestperiode, want we vierden ook nog eens de verjaardag van Lena, Leah, Nand, Noah en Axel! Gefeliciteerd lieve schatjes en bedankt voor de heerlijke traktaties!

Wie nog een beetje wil nagenieten van alle feestjes kan de foto's hier bekijken.

https://photos.app.goo.gl/kzycfmhH7XWINFlE2