Politie: Wat doet de politie?

Nu het forum voorbij is, kan ik jullie de foto's en filmpjes eindelijk laten zien!

Ik denk dat we best trots mogen zijn op wat we allemaal geleerd hebben tijdens dit project en ook op ons zelfgemaakte filmpje.

- MAKING OF -

1) Ons goed informeren

Om het filmpje te kunnen maken, moesten we natuurlijk weten hoe het er allemaal aan toe gaat bij de politie. Daarom gingen we een kijkje nemen bij de politie van Wetteren. Aan de hand van onze projectvragen leerden we wat de politie deed en allemaal nodig had om ervoor te zorgen dat we veilig zijn.

Verder lazen we ook enkele boekjes over de politie en natuurlijk ook over boeven (Schatje en Scheetje!).

2) Kostumering

We prikten boevenmaskers, schilderden boeventruitjes, knutselden handboeien, ... We mochten gelukkig ook van enkele kindjes politie-uniformen en allerlei andere spulletjes gebruiken.

3) Muziek

Het liedje 'Daar komt de politie aan' oefenden we wel 100 keer! We legden prenten in de juiste volgorde en konden zo ons liedje 'lezen'. We zongen het stil, luid, hoog, laag, snel en traag! En wanneer we het goed genoeg konden maakten we er een opname van en beluisterden die. Ten slotte  zochten we een mooi plekje op de speelplaats en met de bijhorende bewegingen en onze mooiste stemmen maakten we de 'videoclip'.

4) Aankleding van de ruimte

Om ons te kunnen inleven in onze rol richtten we onze klas een beetje anders in. Zo werd ons 'verdiep' een gevangenis en wikkelden we de houten spijlen in met zilverpapier om ze om te toveren tot tralies! Aan onze kapstokken hingen we draden om een wirwar van laserstralen te maken en probeerden zo diamanten te stelen zonder de laserstralen te raken. In onze winkel verdwenen alle groenten en stukken fruit, brood en vlees, kaas en eitjes en we legden juwelen, laptops, gsm's, diamanten en geld in de plaats. We maakten een politiekantoor door enkele tafels en stoelen bij elkaar te zetten. Op de tafels stonden een computer, materiaal om robotfoto's te maken, een stempelkussen om vingerafdrukken te nemen en een telefoon om oproepen te ontvangen.

5) Script

We maakten een scenario door onze projectvragen te overlopen. We noteerden wat de politie deed, welke voorwerpen we daarvoor nodig zouden hebben en waar we het beste konden filmen.

vb. de diefstal

Wat gebeurt er? De dieven stelen dure dingen  zoals een gsm, computer en diamanten. De winkelbediende belt de politie. De politie arresteert de dieven en brengt hen naar de gevangenis.
Waar gebeurt het? In de winkelhoek en de gevangenis
Wie doet er mee? 2 agenten, 2 boeven, een winkelbediende
Wat hebben we nodig? een telefoon om de politie te bellen, handboeien, 2 politie-uniformen, 2 boevenmaskers, 2 boeventruitjes, (dure) spullen om te stelen, een zak om de gestolen spullen in te stoppen

6) Cast & crew

Iedereen die zich aanmeldde voor de 'casting'  kreeg een rol naar keuze. Wie liever niet meedeed in de filmpjes hielp achter de schermen als cameraman of -vrouw, gaf attributen aan of liet politievoorwerpen zien.

7) De première

Wij hadden zelf het resultaat bekeken tijdens de avant-première op de laatste dag van ons project. Op het forum vond dan de première plaats. Bedankt om zo talrijk naar onze politiefilm te komen kijken.

Wie er niet bij kon zijn, geen probleem, wegens groot succes kan iedereen het filmpje nu ook online bekijken! Meer zelfs! In dit filmpje zitten nog meer foto's en extra beeldmateriaal, waaronder onze videoclip! (Klik op onderstaande foto om het filmpje te bekijken!) Voor enkel de foto's kan je hier klikken.


https://photos.app.goo.gl/whRIJzSKswdpStvp1