Terug naar school

De eerste weken van het nieuwe schooljaar leerden we elkaar beter kennen.

We speelden enkele kennismakingsspelletjes. Zo gooiden we met de verteldobbelsteen en vertelden zo iets meer over onze familie, onze lievelingskleur, ons lievelingseten, wat we graag doen op school, ... We kregen ook halve kaartjes en probeerden aan de hand van dat kaartje ons vriendje terug te vinden. Eerst vergeleken we onze kaartjes door ze naast elkaar te houden, daarna probeerden we het zonder ons kaartje te laten zien en alleen maar vragen te stellen. We speelden Wie is het? met foto's van de kindjes uit de klas en deden ook een bingo met onze foto's!

https://photos.app.goo.gl/nZaM3B8XvSxYJQXy1 https://photos.app.goo.gl/nZaM3B8XvSxYJQXy1


We leerden wat meer over de klasafspraken door poppenkastverhaaltjes met Sloeber en de axenpoppen en mochten daarna zelf poppenkast spelen. We verkenden de hoekjes in de klas. We speelden in de poppenhoek, de doktershoek, het kapsalon, de bouwhoek, de winkel, de schrijfhoek, maakten kunstwerkjes met plasticine,  timmerden erop los aan de timmertafel, ... De kindjes van de derde kleuterklas maakten hun eerste contractwerk en mochten als eerste 'opdracht' een puzzel maken. De kindjes van K2 hebben daarna samen met Moeke Veerle ook gepuzzeld.


https://photos.app.goo.gl/nZaM3B8XvSxYJQXy1


We leerden onze eerste letter van het schooljaar. De letter 's'. We sisten en kronkelden als slangen en zochten woordjes met 's'. Aan de knutseltafel zochten we de 's' in kranten en tijdschriften en kleefden die allemaal samen op één blad. Eerder knutselden we aan die tafel ook al een kunstwerk om onze werkjeszak wat op te vrolijken. We maakten een tekening van onszelf en maakten van alle tekeningen een boekje om te bekijken in onze boekenhoek. Ook maakten we zelf een weekkalender om mee te nemen naar huis.

https://photos.app.goo.gl/nZaM3B8XvSxYJQXy1


Joey bracht een kleine vriend mee naar de klas! Freddie de hamster was heel welkom en kreeg alle aandacht die hij maar kon wensen! We maakten muziek met schuddoosjes en zochten het vriendje met hetzelfde geluidje in zijn/haar potje. We zochten welke doosjes zachte geluiden maakten en probeerden hiermee Freddie de hamster uit zijn holletje te lokken. We leerden ons Goeiemorgenliedje zingen en dansten erop los. Van Mozart tot Mega Mindy, vanaf deze schatjes muziek horen, kunnen ze niet stil blijven zitten!

https://photos.app.goo.gl/nZaM3B8XvSxYJQXy1


We stelden onze eerste projectvragen op. We vroegen ons af wat we wilden te weten komen over de politie, wat we willen doen rond politie en hoe we ons willen voelen bij het project 'Daar komt de politie aan'.

Ten slotte vierden we onze eerste verjaardag van het schooljaar!
Gefeliciteerd Lander!
Hiep hiep hiep, HOERA!
https://photos.app.goo.gl/nZaM3B8XvSxYJQXy1

(Voor alle foto's van de eerste schoolweken, klik op bovenstaande foto! 😊)